Click on any image to enlarge 

The brief from the client was to extends this detached 1930’s built house and to open up the back of the house connecting the dining room, kitchen and living room, making it lighter and brighter, and giving better views over the garden. The design incorporated custom made windows, across the back and the side of the house, with doors opening on to the patio, and a fixed panel wrapping around the corner and side of the house. Three skylights were put in to the roof to maximise light, underfloor heating was laid under a wood parquet floor, and the owners were delighted with the management of the project, standard of workmanship and the end result which achieved their goals making the house much lighter brighter, bigger adding a stylish addition the house, a recent comment from a local estate agent was how impressive it was and how this type of living space was in demand making the house much more saleable and adding value to the property. 
The summer house – replacing an existing summer house which had seen better days and was weather damaged. The base was concrete (rather than the original wood flooring which rotted) the pillars were solid oak, and the rails and spindles tailor made for the project. The back wall is interesting and incorporated mostly recycled wood salvaged from the old summer house, tins of coloured varnish were used to make this wall brighter and a bit different. The roof is cedar shingles which will last for many years.  
 
Located in the sunniest part of the garden it now provides an excellent and tranquil place to have dinner or glass of wine on a summers evening.